Tejfölös lencsfőzelék

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 574 kalória
  • Csak Simán Kata
Megosztás

A lencsét előző este már beáztatjuk. Leöntjük a levét, egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel. Babérlevelet és sót adunk hozzá, majd beleteszünk egy fej hagymát, egészben. Addig főzzük, míg elkezd a lencse puhulni. Ekkor egy kevés olajjal és liszttel, valamint pirospaprikával rántást csinálunk. A lencse levéből adunk hozzá, jól elkeverjük csomómentesre, majd beleöntjük a fazékba. Sűrűsödésig főzzük, a végén ízlés szerint tejfölt keverünk hozzá úgy, hogy a tejfölt elkeverjük egy külön tálban, majd a főzelékből adunk hozzá, hogy kiegyenlítődjön a hő és ne csomósodjon meg. Hozzáadjuk a főzelékhez, elkeverjük és tálaljuk. Aki szereti, egy kis debrecenit, vagy kolbászt süthet mellé.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat