Tejfölös karalábéfőzelék

  • 3 személyre
  • 45 perc
  • 232 kalória
  • Andi80
Megosztás

A karalábét megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk.
Annyi vízben, hogy kicsit túlérje, puhára főzzük.
Közben a keletkező habot leszedjük róla.
Meghintjük sóval, borssal.
A lisztet csomómentesre keverjük, a tejföllel.
A főzelékből mert pár evőkanál meleg lével felhígítjuk, majd folyamatos kevergetés mellett, a főzelékbe öntjük.
Hagyjuk besűrűsödni.
Megkóstoljuk, és ha még szükséges, sózzuk, ugyanis a karalábé elég édes.
Melegen, fasírttal, sült hússal, vagy egyszerű sült virslivel kínáljuk.


Hozzávalók
  • db karalábé
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ek liszt  
  • dl tejföl  
Vegye meg a hozzávalókat