Tejfölös húsgombócleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 463 kalória
  • Marcsika84
Megosztás

A darált húst elkeverjük a tojással, liszttel, sóval, borssal és ízlés szerint, még fűszerezzük (majoránna, fokhagyma...).
A hagymát apró kockákra vágjuk, és a megtisztított, felkarikázott zöldségekkel dinszteljük.
Pici őrölt paprikával, borssal fűszerezzük, majd felöntjük 3 liter vízzel.
1 leveskockával vagy ételízesítővel ízesítjük, továbbá 1 db chilipaprikát is tehetünk bele.
Mikor felfő a leves, a gázt takarékra állítjuk, és beletesszük a dió nagyságúra gyúrt húsgombócokat és a rizst.
20-25 percig, lassú tűzőn tovább főzzük.
Fél doboz tejföllel elkeverek egy tojás sárgáját, és lassan a leveshez adagolom.
Még 3-4 percig főzőm.
Tálaláskor, petrezselyemzölddel díszítem.
Jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat