Tejfölös gombóc

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 759 kalória
  • margo6306
Megosztás

A krumplit sós vízben megfőzzük, leszűrjük és azonnal, krumplinyomón áttörjük. Hűljön ki teljesen. Hozzáadjuk a tojást és jól eldolgozzuk a krumplival, majd a liszttel, de ne legyen kemény a tészta. A deszka lisztezett felületére borítjuk. Csak annyira lisztezzük, hogy ne ragadjon. A tésztát kinyújtjuk, kb. egy centiméter magasságúra. Hosszú csíkokat vágunk, megsodorjuk gömbölyűre, egymás mellé két-három csíkot teszünk, majd kockákat vágunk belőle. Sós vízben kifőzzük. Közben lábasban, egy kanálnyi zsírban sót olvasztunk. Beletesszük az őrölt pirospaprikát. Lehet csípős is. Jól elkeverjük, majd beleborítjuk a tejfölt. Alaposan elkeverjük, hogy ne maradjon fehér folt. Ebbe a szaftba szedjük a gombócokat, amiket nem kell leöblíteni. Átkeverjük és máris tálalható.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat