Tejfeles spenót krémleves

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 131 kalória
  • BartusKata
Megosztás

A hagymát megtisztítom és apróra vágom. Kevés olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom az előre megmosott és papírtörlővel megszárított spenótleveleket. Ne ijedjünk meg, a spenótlevelek, hamar össze fognak esni.
Kicsit pirítom az olajon, majd rászórom a lisztet. Felöntöm vízzel és gyorsan elkavarom, hogy ne legyen csomós.
10-13 percig főzőm, majd hozzáöntöm a tejfölt is.
Kis lángon felforralom, majd kicsit hűlni hagyom.
Kézi botmixer segítségével összeturmixolom.
Pirítóssal, vagy pirított zsemlekockákkal tálalom, vagy pirított bacont, sült virslit vagdosok rá, de a tetejére még egy kiskanál tejfölt is tehetek, ki hogy szereti.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat