Tejcsokoládé-mousse torta

  • 12 személyre
  • 70 perc
  • 978 kalória
  • margo58
Megosztás

A mogyorót összeaprítjuk, majd a liszttel és 8 dkg puha Rámával elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az egyik tojássárgáját, és tésztává gyúrjuk.
Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd a tésztát egyenletesen ellapítjuk benne.
Villával megszurkáljuk, hogy sütés közben, ne púposodjon fel.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20-25 perc alatt, aranybarnára sütjük.
A krémhez, a tejszínt kemény habbá verjük, és félretesszük.
A kakaóport porcukorral, a puha Rámával és a tojások sárgájával habosra keverjük.
A tejcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd a kakaós masszához keverjük, a tejszínhabot pedig óvatosan összeforgatjuk a csokoládés résszel.
A zselatint a vízben feloldjuk, felforraljuk, majd egy kevés krémmel elkeverve elhűtjük, és a krémhez keverjük.
Az így elkészített krémet, a mogyorós tésztaalapra halmozzuk, majd 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A torta tetejét díszíthetjük mogyoródarabokkal, olvasztott csokoládéval, tejszínhabbal.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat