Tejben pácolt, vajban sült csirkemell

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 1889 kalória
  • huszanke
Megosztás

A csirkemellet ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, majd enyhén kiklopfoljuk.
A tejbe beletesszük a sót, az egész borsot, a babérlevelet, beletörjük a fokhagymát és a csirkemell szeleteket belefektetjük.
Tetejét lezárjuk és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Amikor a hús megpácolódott, lecsepegtetjük, meghintjük egy kevés sóval, majd a felhevített vajban, néhány perc alatt, mindkét oldalát megsütjük.
5 percre fedővel lefedjük, majd ismételten mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna színt nem kap.

Elkészítjük a salátát. Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük.
Besózzuk, majd 10-15 percre hűtőbe tesszük.
Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük.
Ráborítjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, rátörjük a fokhagymát, és sóval, fehér borssal ízesítjük.
Jól összekeverjük, majd egy-két csepp citromlevet és kevés olívaolajat adunk hozzá.
Tálalásig, hűtőbe tesszük.

A húst melegen, párolt rizzsel és a tzatziki salátával tálaljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat