Tavaszi töltött dagadó

  • 3 személyre
  • 240 perc
  • 656 kalória
  • Andi80
Megosztás

A dagadót alaposan megtisztítjuk, és felszúrjuk.
A megtisztított sárgarépát kockára vágjuk, és a zöldborsóval együtt, éppen roppanósra főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk lecsöpögni.
A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
Egy tálba rakjuk a kicsavart kenyeret, a nyers tojásokat, a zöldborsót, a sárgarépát.
Sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. (Nekem túl lágy lett, ezért még tettem bele 3 ek. zsemlemorzsát is.)
A dagadót megtöltjük a töltelékkel, és a lyukat bevarrjuk. Bedörzsöljük fokhagymakrémmel, meghintjük 1 kk. sóval.
Érdemes kevésbé megtömni, mert a töltelék még dagad sütés közben, így könnyen kirepedhet a hús.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk 2 ek. zsírral, és belefektetjük a töltött húst, majd azt is lekenjük 1 ek. zsírral.
Mellé öntünk 1,5 dl vizet, lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, alul-felül sütéssel, 1 órát puhítjuk, majd a fóliát levéve, kb. 40 percet pirítjuk.
Közben párszor meglocsoljuk a szaftjával.
Ha megsült, érdemes hagyni teljesen kihűlni, és szépen szeletelhető.


Hozzávalók
  • 40 dkg sertés dagadó
  • szelet kenyér  
  • db Tesco Finest friss tojás
  • ek zsemlemorzsa
  • szál sárgarépa
  • dkg zöldborsó  
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.3 kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ek zsír
  • tk fokhagymakrém
Vegye meg a hozzávalókat