Tavaszi pillangók

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 689 kalória
  • Kenikő
Megosztás

A 12,5 dkg porcukrot átszitálom, és a vajjal együtt, könnyű, krémes masszát keverek belőlük.
Hozzáadom, majd jól eldolgozom a vaníliával és egy egész tojással.
A lisztet két részletben dolgozom hozzá, először csak a felét, majd ha az már szépen összeállt, a másik felét.
Simára gyúrva a tésztát, folpack-ba csomagolom, és fél órára a hűtőbe teszem.
Utána lisztezett deszkán 4 mm vastagságúra nyújtom, és pillangóformákat szaggatok belőle.
180 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt készre sütöm.
Közben a másik tojás fehérjét, a maradék porcukorral, gépi habverővel alaposan kikeverem, és egy kevés céklalével rózsaszínűvé varázsolom.
A frissen kisült pillangókat ebbe a rózsaszín masszába mártom, esetleg cukorgyönggyel díszítem, és hagyom megdermedni.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat