Tátra csúcs

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 1131 kalória
  • angyaltaki
Megosztás

A ganázshoz a tejszínt melegítem össze a csokoládéval, folyamatosan kevergetve addig, amíg a csoki teljesen elolvad.
Ezután édesítem, és végül a vanília aromát is hozzáadom.
Kihűtöm és hűtőbe rakom dermedni egy kicsit.
2 tojásból sima piskótát készítek, amit egy habzsákba töltöttem, és kicsi, 2-3 cm-es átmérőjű köröket gyártottam, egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ezután előmelegített sütőben megsütöttem.
Amikor a piskótakorongok kihűltek, a ganázst kihabosítottam a robotgéppel.
A végeredmény egy elég masszív csokikrém lett, így hozzáadtam 10 dkg lágy vajat.
Habzsákból a piskótára nyomtam 1-1 csúcsos kis kupacot, majd éjszakára, vagy 1-2 órára hűtőbe tettem.
Mikor megdermedt, a csokoládét olvasztottam olajjal.
Alaposan dermedt csokicsúcsaimat, az olvasztott csokiba mártogattam, és végül kidíszítettem.


Hozzávalók
  • 250 ml habtejszín
  • 40 dkg étcsokoládé
  • tk vanília aroma
  • ek kristálycukor
  • ek liszt  
  • db Tesco Finest friss tojás
  • ek finomliszt  
  • ek cukor
  • 14 dkg csokoládé
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat