Tarte tatin - Francia almatorta

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 489 kalória
  • facebookkukta
Megosztás

A 10 dkg vajból, a 6 dkg cukorból, a lisztből és a tojásból, gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, majd hűtőben, legalább egy órán keresztül pihentetjük.
A maradék cukrot karamellizáljuk (6 ek.).
Az almát megpucoljuk, feldaraboljuk, majd a karamellel együtt megpároljuk, egészen addig, ameddig az alma aranybarna nem lesz.
Egy kevés fahéjat is adhatunk hozzá. Az almát egy tűzálló tálba kanalazzuk.
A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, majd ráemeljük az almára.
Néhány helyen megszurkáljuk a tésztát, majd 180 fokos sütőben, 30-35 perc alatt, készre sütjük.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat