Tárkonyos-tejszínes raguleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 848 kalória
  • tavasz
Megosztás

A húst kockákra vágjuk, edénybe tesszük, felöntjük hideg vízzel és lassú tűzön főzni kezdjük. Időnként leszedjük a habját. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. Amikor a hús leve már tiszta, nem habzik, hozzáadjuk a hagymát, az összevagdalt zöldségeket, az összevágott gombát, a borsót, babérlevelet, paprikát, paradicsomot, borsot és ízlés szerint sót. Lassan főzzük, kb. 35 percig. Ha már minden puha benne, akkor a vajból és a lisztből rántást készítünk, a leveshez adjuk, főzzük pár percig, majd hozzáöntjük a tejszínt és felforraljuk. Hozzáadjuk a tárkonyt, a felaprított petrezselymet, 2-3 percig rotyogatjuk és kész (zöld fűszereket általában az ételekhez csak az utolsó pár percben adjuk, mert főzés közben elveszítik az aromájukat).


Hozzávalók
  • 50 dkg csirkemell  
  • 30 dkg gomba
  • 30 dkg cukorborsó
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 20 dkg zellergumó
  • db paprika
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db babérlevél
  • kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db hagyma
  • dkg vaj
  • ek liszt  
  • dl tejszín
  • tk tárkony
  • csomó petrezselyemzöld
Vegye meg a hozzávalókat