Tárkonyos-tejszínes raguleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 855 kalória
  • tavasz
Megosztás

A húst kockákra vágjuk, edénybe tesszük, felöntjük hideg vízzel és lassú tűzön főzni kezdjük. Időnként leszedjük a habját. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk és karikákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk. Amikor a hús leve már tiszta, nem habzik, hozzáadjuk a hagymát, az összevagdalt zöldségeket, az összevágott gombát, a borsót, babérlevelet, paprikát, paradicsomot, borsot és ízlés szerint sót. Lassan főzzük, kb. 35 percig. Ha már minden puha benne, akkor a vajból és a lisztből rántást készítünk, a leveshez adjuk, főzzük pár percig, majd hozzáöntjük a tejszínt és felforraljuk. Hozzáadjuk a tárkonyt, a felaprított petrezselymet, 2-3 percig rotyogatjuk és kész (zöld fűszereket általában az ételekhez csak az utolsó pár percben adjuk, mert főzés közben elveszítik az aromájukat).


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat