Tárkonyos sertéscomb raguleves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 524 kalória
Megosztás

A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk, majd a sárgarépát, fehérrépát felkarikázzuk, és a hagymát felaprítjuk.
Egy lábasban felolvasztunk kb. egy evőkanál zsírt, és a hagymát hozzáadjuk, majd üvegesre pároljuk, sózzuk.
A húst megmossuk, kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk. Zsírjára pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, lefedjük a fedővel, és hagyjuk, hogy levet eresszen.
Miután kiengedte a leve nagy részét, felöntjük forró vízzel, ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel
Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldségeket és a tárkonyt, majd fedő alatt tovább főzzük.
Ezalatt egy kisebb edényben, zsíron megpirítjuk a lisztet (rántást készítünk), majd ha szép aranyszínt kapott, félrehúzzuk, és belekeverjük a tejfölt.
A levesből pár evőkanállal merünk a lisztes rántásra, és elkeverjük csomómentesre, majd beleöntjük a levesbe, és összeforraljuk.

Nagyon finom, nagyon laktató. Mellé inkább valami süteményt, vagy palacsintát javasolnék!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat