Tárkonyos palócleves

  • 8 személyre
  • 100 perc
  • 1188 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A húst kisebb kockákra vágom. A hagymát apróra vágom, majd 2 evőkanál olajban megdinsztelem.
A húskockákat a hagymával elkeverem és addig pirítom, amíg a hús a színét nem veszti, majd megszórom pirospaprikával.
Felöntöm 1 deci vízzel, sózom, borsozom és puhára párolom (közben figyelem és szükség szerint, vizet öntök utána).
Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a babér­levelet, a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot és 3 liter vízben megfőzöm.
A réteslisztből, tojásból, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrok és a levesbe csipkedem.
A tejfölt, a tárkonyt és az ecetet összekeverem, adok hozzá a forró levesből, simára keverem és visszaöntöm a levesbe.
Megforralom és tálalom.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat