Tárkonyos karfiolkrémleves pirított tökmaggal

  • 6 személyre
  • 45 perc
  • 418 kalória
  • Andi80
Megosztás

A krumplikat meghámozzuk, megmossuk és apróra kockázzuk.
A karfiolt rózsáira szedjük, megtisztítjuk (ha mirelitet használunk, csak dobjuk felengedés nélkül, lobogó vízbe) és a krumplival együtt, egy fazékba téve, felöntjük vízzel.
A kockával, sóval és tárkonnyal ízesítsük.
Addig főzzük, míg a krumpli és a karfiol is megpuhul.
A tűzről levéve, hagyjuk kicsit hűlni, majd merülő mixerrel turmixoljuk le. (Én hagytam kicsit darabosabbra.)
Ha túl sűrűnek találjuk, önthetünk bele még vizet.
Öntsük bele a tejszínt, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.
A tökmagot, száraz serpenyőben, mérsékelt lángon pirítsuk át.
A levest, a tökmaggal megszórva kínáljuk.


Hozzávalók
  • fej karfiol
  • db burgonya  
  • db leveskocka
  • tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ek tárkony
  • dl főzőtejszín
  • marék tökmag
Vegye meg a hozzávalókat