Tárkonyos húsgombóc leves

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 219 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A hagymát megtisztítom és nagyon apróra vágom. Kevés olajon megdinsztelem, majd ráteszem a megtisztított és közel azonos nagyságúra kockázott, karikázott leveszöldséget (zellerből és karalábéból elég egy felet összevagdalni). Megszórom ételízesítővel, őrölt borssal felöntöm kevés vízzel és hagyom, fedő alatt párolódni. Közben, elkészítem a húsgombócokat. A darált húshoz, hozzáütöm a tojást (ha nagy a tojás, elég a sárgája is), befűszerezem, megszórom kevés vágott petrezselyemmel és összedolgozom. Ha nagyon lágy lenne, picike zsemlemorzsát lehet bele szórni. Vizes kézzel, kisebb diónyi gombócokat formázok belőle. Ha a zöldségek már jó félig megpuhultak (már majdnem jól vághatóak a fakanállal), akkor hozzáadom a kockázott krumplit, beledobom a citromhéjat és felengedem az egészet, bő egy liternyi vízzel. Utánaízesítem és hagyom kicsit főni. Ha a krumpli elveszti a nyers keménységét, de még nem puha, jöhetnek bele a gombócok. Tíz percnyi csendes fövögetés után, hozzáteszem a gombát és a borsót, ezekkel már csak pár perc kell a levesnek. Kikeverem a tejfölt, egy merőkanálnyi forró lével, majd ha már a gombóc is megfőtt rendesen, akkor óvatosan a leveshez öntöm. Megszórom kevés, apróra vágott tárkonnyal, összeforralom és elzárom a gázt alatta. Készen van a levesünk. Akinek nem elég pikáns, az pár csepp citromlevet csepegtethet bele.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat