Tárkonyos halleves

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 476 kalória
Megosztás

A halfiléket kockára vágjuk, sózzuk, törött borssal fűszerezzük. A zöldségféléket megtisztítjuk. A vöröshagymát finomra, a zöldségeket kockára daraboljuk.
Az étolajon a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zöldségeket és kevés folyadék hozzáadásával, félpuhára pároljuk. Zsírjára lepirítjuk, megszórjuk a liszttel és enyhén megpirítjuk. Ezután felengedjük egy liter vízzel, hozzáadjuk a zöldborsót, a tárkonylevelet, sózzuk, 10 percnyi forralás után, hozzáadjuk a halat.
5 percig forraljuk,majd tejszínnel dúsítjuk és megszórjuk tárkonnyal.
Pár csepp citromlével tesszük pikánssá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat