Tárkonyos csirkeleves

  • 6 személyre
  • 40 perc
  • 422 kalória
Megosztás

A csirkemellet vágja vékony, kb. 3 cm hosszú csíkokra.
A felforrósított vajon, a vöröshagymát pirítsa addig, amíg üveges lesz, majd adja hozzá a csirkét, és rövid idő alatt, pirítsa meg.
A kockára vágott sárgarépát és a zöldborsót is tegye a húshoz, majd gyakori kevergetéssel, kb. 5 percig főzze együtt.
Szórja meg 1 kanál liszttel, és öntse fel a vízzel.
Ízesítse sóval, fehér borssal, 2 karika citrommal.
Minden hozzávalót főzzön puhára, a közben elforrt vizet pótolja.
A galuskákhoz a tojást, lisztet, sót keverje össze, majd kiskanál hegyével, szaggasson apró galuskákat, a forró levesbe.
Tegye bele a tejszínt és a tejfölt, valamint a vagdalt, friss tárkonyt.
Citromlével ízesítse.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat