Tárkonyos-citromos pulykaleves

  • 4 személyre
  • 70 perc
  • 589 kalória
Megosztás

A combot lebőrözzük, kicsontozzuk, a húsát 1 centis darabokra vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd lábasban, az olajon, közepes lángon, kevergetve, kb. 2 perc alatt megfonnyasztjuk.
A húst rádobjuk, kevergetve, kb. 3 perc alatt, fehéredésig sütjük.
A babérlevelet hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve, kb. 30 percig pároljuk.
Ezalatt a répát meg a gombát megtisztítjuk, az előbbit 1 centis kockákra, az utóbbit szeletekre vágjuk.
Mindkettőt a pulykához adjuk, 4-5 percig pároljuk, majd kb. 1,2 liter vízzel felöntjük.
Nagy lángon fölforraljuk, majd 5 percig, kis lángon főzzük. A zöldborsóval gazdagítjuk.
A tejszínt a liszttel, a citrom levével, meg a mustárral jól összekeverjük. A levest ezzel sűrítjük.
2 percnyi főzés után, a finomra vágott tárkonnyal fűszerezzük.
Ha kell, utánasózunk, borsozunk.


Hozzávalók
  • kg pulykacomb
  • fej vöröshagyma
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db babérlevél
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.5 mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db sárgarépa
  • 30 dkg gomba
  • 30 dkg zöldborsó  
  • dl főzőtejszín  
  • ek liszt  
  • 0.5 db citrom leve
  • ek Tesco Finest dijoni mustár fehérborral
  • kk tárkony
Vegye meg a hozzávalókat