Tárkonyos bableves, füstölt sonkával

  • 2 személyre
  • 40 perc
  • 56 kalória
Megosztás

A szalonnát kockázzuk fel és olvasszuk ki belőle a zsírt. Mehet rá a hagyma és a fokhagyma, amit szintén pirítsunk meg. Öntsük fel vízzel és dobjuk bele a darabolt füstölt sonkát. Amikor majdnem teljesen megpuhult, mehetnek hozzá a darabolt zöldségek és a tejszín, ezután sózzuk, borsozzuk. Főzzuk készre és szórjuk meg bőségesen friss tárkonnyal. Tálalásnál kanalazzunk rá friss tejfölt és tegyünk mellé friss citromot.


Hozzávalók
  • db konzerv vörösbab
  • 100 g zsírszalonna
  • db vöröshagyma
  • gerezd fokhagyma
  • db répa
  • db zeller
  • 100 g mirelit borsó
  • köteg tárkony
  • db füstölt sonka
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • gerezd citrom
  • l víz
  • dl tejszín (30%)
  • ek tejföl  
Vegye meg a hozzávalókat