Tarhonyás lecsó

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 683 kalória
  • Medovarszki
Megosztás

A paprikát szeletekre vágom, majd még ezeket is kettévágom. A paradicsomot leforrázom és lehúzom róla a héját, majd apró kockákra vágom.
A vöröshagymát is apró kockákra vágom. A szalonnát felszeletelem, majd kockákra vágom. A vékony-kolbászt felszeletelem.
Egy nagyobb serpenyőben, a szalonnákat megdinsztelem, majd rászórom a kockára vágott hagymát. Tovább dinsztelem, majd pedig a kolbászkarikákat is rádobom és pár perc után, rászórom a fehér paprikákat. Ha nagyjából megpuhultak, akkor a paradicsomkockákat is rászórom. Közben, kicsi olajon megpirítom a tarhonyát és 1 dl vízzel, fedő alatt főzöm, takarékon. Majd ha elfőtte a levét, akkor a lecsóhoz öntöm és addig főzöm fedő alatt (természetesen néha megkevergetem, nehogy odaégjen), amíg a tarhonya is megpuhul és a lecsó is. Közben, természetesen megsózom. Ha esetleg elfőné a levét, akkor kis vízzel pótolom, de ha van kis paradicsomlé, akkor inkább azt öntök rá.

Félrehúzzuk a lábost és fedővel letakarjuk. Kb. 10 perc múlva ehető, addigra jól magába szívja a tarhonya a lecsó levét, finom puha lesz.

Aki szereti (mi igen), az tehet a tányérjában lévő lecsóra, kis cukrot is.

Jó étvágyat hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat