Szűzérmék spenótágyon lecsós gombaraguval

  • 4 személyre
  • 70 perc
  • 673 kalória
  • lkarcsi
Megosztás

A húst megmosom, szárazra törlöm, és megszórom frissen őrölt borssal, majd visszateszem a hűtőbe.
A gombát megmosom, és nagyobb darabokra vágom. A hagymát megpucolom, félbevágom, majd vékonyra karikázom. A paprikát és paradicsomot felszeletelem. A spenótot megmosom, jól lecsepegtetem.
2 ek. olajat felforrósítok egy serpenyőben, és az ujjnyi vastagra szeletelt szűzérme mindkét oldalát, hirtelen kisütöm. Félreteszem és melegen tartom.
Ezután a vajat megolvasztom, hozzáadom az áttört fokhagyma felét, majd beledobom a friss spenótot, és 2-3 perc alatt megfonnyasztom. Ezt is félreteszem.
A maradék, forró olajon megfonnyasztom a hagymát, ráteszem a paprikát és a gombát, sózom, borsozom.
Fedő alatt puhára párolom, ezután zsírjára sütöm.
Hozzáadom az áttört fokhagymát, és beleöntöm a tejszínt.
Végül beleteszem a paradicsomot, és kevergetve, 2 percig forralom.
Tálaláskor a spenótra helyezek 2-3 szelet húst, sózom, és melléhalmozom a ragut.


Hozzávalók
  • 60 dkg sertéshús
  • 40 dkg spenót
  • dkg vaj
  • gerezd fokhagyma  
  • 50 dkg gomba
  • db paprika
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • fej vöröshagyma
  • dl tejszín
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat