Szupercukor, avagy a házi készítésű pillecukor

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 405 kalória
Megosztás

Szuperkrémes, szuperlágy és szuperfinom! Ilyen fenséges pillecukrot még biztos nem kóstoltál! A legtöbb recept a házi pillecukorhoz nehezen elkészíthető és nem túl egészséges. De ez más! Ez a pillecukor nem tartalmaz egészségtelen alapanyagokat.

Öntsünk fél pohár vizet a keverőedénybe és adjuk hozzá a zselatint. Keverjük össze és tegyük félre.
A többi vizet öntsük a lábasba és adjunk hozzá cukrot és keverjük el. Tegyük fel magas hőmérsékletre az edényt és főzzük kb. 10 percig. (a keveréknek el kell érnie a 120 Celsius fokot). Ekkor már ne keverjük tovább!
Vegyük le a keveréket, hogy lehűljön kicsit.
Közben kenjünk be olajjal egy 20x20 cm-es tepsit és alaposan fedjük be sütőpapírral. Ezután kenjük be olajjal a sütőpapír felső részét is. A porcukrot keverjük össze a burgonyaliszttel. Locsoljuk meg bőségesen a keverékkel a tepsi alját és oldalát.
Adjuk a lehűtött keveréket a zselatinhoz. Verjük fel, amíg a keverék háromszor akkora nem lesz, ekkor fehér, krémes és kemény lesz (mint a habcsók). A felverés közben adjuk hozzá a vaníliaeszenciát. Végül hozzáadhatjuk az ételszínezéket a keverékhez.
Tegyünk a szedőkanálra olajat (különben ragadós lesz) és tegyük bele a felvert keveréket a tepsibe. Egyengessük el a tetejét. Majd tegyük a pillecukorra a cukor és a burgonyaliszt keverékét.
Tegyük be a hűtőbe 3-4 órára. Ezután vegyük ki a pillecukrot a tepsiből.
Tegyünk egy kis olajat egy éles késre. A pillecukrot szeleteljük fel 4-5 cm-es csíkokra. Borítsuk be a ragadós végeket a cukor és liszt keverékével. Majd a pillecukor csíkokat szeleteljük fel keresztbe is, és újra tegyünk a ragadós végekre a cukor-burgonyaliszt keverékéből. Rázzuk le a felesleges porcukrot.
Tálalhatjuk is a kész pillecukrot.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat