Szivárványtorta

  • 6 személyre
  • 40 perc
  • 1014 kalória
  • barnabetti
Megosztás

A piskótákat 2 tojásból készítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből habot verünk, a sárgáját 2 kanál cukorral és 2 kanál liszttel felverjük, hozzáadjuk a fehérjét, majd az ételszínezéket.
Így készítjük el, az összes színből a piskótákat.
26 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és egyenként 180 fokon kisütjük.
Az ételszínezékhez én folyékony ételszínezőt használtam, ami megkönnyítette a piskóta eloszlatását, a formában.
A fehércsokis krémhez, gőz fölött felolvasztottam a fehércsokit, egy pici étolaj hozzáadásával.
Felveretem a habtejszínt.
A felolvasztott csokit langyosan a mascarpone sajthoz kevertem.
A felvert tejszínt hozzáadtam a csokis keverékhez, és kész a krém.
A kihűlt tortakarikákat a szivárvány színei alapján raktam össze, a piskóták közé került a krém, és a tetejét is ezzel a krémmel vontam be.
Előző nap kell elkészíteni, egy napig érik a hűtőben, és csak másnap szeleteljük fel.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat