Színes tarhonyás hús

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 923 kalória
  • Andi80
Megosztás

A húst alaposan megtisztítjuk, majd kb. 1,5 x 1,5 cm-es kockára vágjuk és kicsit hagyjuk lecsöpögni.
2 ek. olajat felforrósítunk, majd a husit rádobjuk és fehéredésig pároljuk. Meghintjük 1 kk. sóval, 0,5 kk. borssal és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Fedő alatt puhára főzzük.
Közben egy másik tálban. a tarhonyához a 3 ek. olajat felforrósítjuk, ráöntjük a 2 csésze tarhonyát (a csésze 2,5 dl) és közepes lángon, pár perc alatt, néha-néha megkavargatva, szép világosbarnára pirítjuk.
Rámérjük a 4 csésze vizet, óvatosan, mert a felcsapó gőz megégetheti a kezünket.
Beledobjuk a leveskockát és 1 kk. sóval, 0,5 kk. borssal meghintjük.
Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, míg a tarhonya épp teljesen meg nem puhul és a víz már elfőtt róla. Közben párszor érdemes megkeverni.
Ezután, a lángot elzárva és a fedőt rajtahagyva, kicsit hagyjuk puhulni.
A konzerv kukoricát átmossuk és hagyjuk lecsöpögni.
A paprikát és a zöldlevelet megmossuk, előbbit apró kockára, utóbbit finomra vágjuk.
A húst a tarhonyához keverjük és beleforgatjuk a kukoricát, paprikát és a levelet is.


Hozzávalók
  • 70 dkg sertéskaraj
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 400 g tarhonya
  • db leveskocka
  • csésze víz
  • 140 g csemegekukorica
  • 0.5 db kápia paprika
  • csokor petrezselyemzöld
Vegye meg a hozzávalókat