Szilveszteri kismalac

  • 6 személyre
  • 150 perc
  • 1751 kalória
Megosztás

A kismalacot tenyérnyi darabokra vágjuk, és jól beirdaljuk, illetve bepácoljuk.
Egy nagyobb tálban, a hagymát és a fokhagymát kisebb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a 2 csomag fűszerkeveréket, 1 ek. borsot, 1 ek. ételízesítőt, 3 ek. mustárt, 2 csipet majorannát. 2-3 dl olajat adunk hozzá, és jól összekeverjük.
A feldarabolt húst jó vastagon beleforgatjuk, majd letakarva, 1 napig állni hagyjuk.
Ha ez megvan, egy tepsit vékonyan kizsírozunk, és a pácolt húst szorosan beletesszük.
Egy kis száraz fehérborral, vagy sörrel finoman meglocsoljuk, majd sütőbe tesszük.
15-20 percenként, a húst forgatva, szép pirosra sütjük. Ha a lé lesült alóla, akkor egy kis vízzel, vagy még egy kis borral vagy sörrel locsolgatjuk.

Köretnek vajas, tört krumplit ajánlanék, és 1 pohár vörösbort. :)
Jó étvágyat kívánok!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat