Szilvás rizs

  • 5 személyre
  • 40 perc
  • 425 kalória
Megosztás

A rizst, a víz, a bor és a szilvalé enyhén sózott keverékében, 25 percig, kis lángon főzzük.
A felezett, magozott szilvát a mézzel elkeverjük, és lábosba tesszük.
A citromot mossuk meg forró vízben, majd a héja egy részét hámozzuk le, hajszálvékony csíkokban. A többi héját, széles csíkokban.
Nyomjuk a ki a citrom levét.
A szélesre vágott citromhéjat és a fahéjat a szilvához adjuk, és saját levében, 10 percig pároljuk, majd a fahéjat és a citromhéjat kidobjuk.
A szilvát és a rizst összekeverjük, citromlével ízesítjük, és a vékonyra vágott citromhéjjal díszítjük.
Készíthetjük szilva helyett cseresznyével, meggyel, sárga- és őszibarackkal is. Ilyenkor, ennek megfelelő gyümölcslében főzzük meg a rizst.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat