Szilvás-mákos muffin 2

  • 4 személyre
  • 30 perc
  • 511 kalória
  • Nyámika
Megosztás

A sütőt (légkeveréses) előmelegítettem 160 fokra. A muffinsütőbe belehelyeztem a kis papírkapszlikat.
A szilvát felaprítom és a rummal feltettem a gázra, felforraltam, majd hagytam kihűlni.
A száraz hozzávalókat (liszt, mák, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj) összekevertem.
Ezután következtek a nedves hozzávalók:
A tojást kézi habverővel elkevertem a cukorral, hozzáadtam a joghurtot, a vajat, végül a tejet, majd fokozatosan elkevertem a lisztes egyveleggel.
Végül beleforgattam a leszűrt szilvát is.
Én elkövettem azt a hibát, hogy a rumot is belekevertem, ez némileg megmagyarázza, miért lettek ilyen laposkák a muffinok (túl híg volt a tészta).
A tésztát beletöltöttem a mélyedésekbe és 20-25 percig sütöttem.
12 db muffin lett belőle.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat