Szilvalekváros zserbó fehércsoki bevonattal

  • 10 személyre
  • 100 perc
  • 2305 kalória
  • Joe
Megosztás

Elkészítése:
A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a Rama margarinnal. Hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük. A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval. Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
  • 50 dkg finomliszt
  • 24 dkg Rama margarin  
  • 10 dkg porcukor
  • dkg vaníliás cukor
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 1.5 dl tejföl  
  • 2.5 dkg élesztő
  • db Tesco Finest friss tojás
  • 40 dkg darált dió
  • db citrom héja
  • 60 dkg szilvalekvár
  • 20 dkg fehércsokoládé
  • kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat