Szilvalekváros párnafánk

  • 6 személyre
  • 120 perc
  • 803 kalória
  • Andi80
Megosztás

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és a tojás sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.
3 sávban kisebb téglalapokra vágjuk a tésztát.
Minden tésztára teszünk 1 tk szilvalekvárt.
A szélét lekenjük a tésztából megmaradt tojás fehérjével.
A téglalap egyik oldalát a másikra hajtjuk.
A szélét az ujjunkkal kicsit összenyomjuk.
Egy magasabb falú edényben felforrósítjuk az olajat.
Addig is kel még a tészta. Az olajba tevés előtt még kicsit lenyomjuk a széleket az ujjunkkal.
Közepes lángon, többször megforgatva karamellbarnára sütjük mindkét oldalukat.
Vigyázzunk, mert hamar sül.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
12 db fánk lett nekem ebből az adag tésztából.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat