Szilvalekvár sütőben

  • 4 személyre
  • 255 perc
  • 1705 kalória
  • Holgi
Megosztás

Mossuk meg alaposan az érett, hibátlan szilvákat. Ezután vágjuk ketté és magozzuk ki őket.
Öntsünk ecetet egy nagyméretű zománcos tepsibe. A tepsiben terítsük el a szilvaszemeket, majd szórjuk meg cukorral.
Állítsuk a sütőt 100 °C-ra vagy takarékra és tegyük a sütőbe a tepsit.
A szilvát 10-12 órára hagyjuk a sütőben, amelynek ajtaját hagyjuk résnyire nyitva.
Ha készen vagyunk, vegyük ki a sütőből és botmixerrel pürésítsük le.
Adagoljuk megszárított üvegekbe. Célszerű kisebb üvegeket választanunk, hiszen így valószínűleg előbb elfogy a megbontott dzsem és nem kell kidobnunk a megromlott maradékot.
Fordítsuk fejtetőre a jól lezárt üvegeket és hagyjuk állni így őket, 5-10 percig. Erre azért van szükség, hogy az üvegekből kiszoruljon a levegő és légmentesen zártak legyenek. Dunsztolásra vagy tartósítószer hozzáadására nem is lesz szükség, ugyanis a sütőben töltött idő alatt, a lekvár csíramentessé válik.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat