Szezámos csirkefalatok

  • 3 személyre
  • 45 perc
  • 461 kalória
  • siklitimi
Megosztás

A húst felcsíkozzuk és félretesszük. A tésztához kikeverjük a lisztet, a tojást, a sütőport, a sót és az olajból 1 evőkanálnyit, valamint annyi vizet, hogy nokedli sűrűségű masszát kapjunk. Serpenyőben olajat melegítünk, majd amikor eléri a kellő hőfokot, akkor a filéket egyenként belemártogatjuk a masszába és a forró olajban, kis lángon, mindkét oldalukat átsütjük. Tálba szedjük és hagyjuk kicsit lecsepegni. Ezután, megforgatjuk a mézes mázban, melyhez összekeverjük a ketchupot a mézzel, a szezámmaggal és a chilivel, majd tányérra rendezzük. Rizzsel, vagy sült krumplival kínáljuk. Ha gyerekeknek készítjük, a chilli maradjon ki belőle.


Hozzávalók
  • 30 dkg csirkecomb filé
  • 15 dkg finomliszt  
  • db Tesco Finest friss tojás
  • tk sütőpor
  • kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 15 dkg ketchup  
  • ek méz
  • ek szezámmag
  • csipet chilipaprika
Vegye meg a hozzávalókat