Szerb paprikamártás

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 283 kalória
  • Macifiú
Megosztás

A paprikákat negyed órára, forró sütőbe teszem és lehúzom a ráncos bőrét.
A hagymával és pár gerezd fokhagymával együtt, apróra vágom és kevés olajban, 5 percig, kevergetve párolom.
Kihűlés után, szép lassan belekeverem a többi olajat és a paprikaőrleményeket.
Sóval és ecettel ízesítem.
Kis üvegekbe töltöm és fél óráig sterilizálom.


Hozzávalók
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ek ecet
  • kg paprika
  • 50 dkg hagyma
  • fej fokhagyma  
  • dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • ek pirospaprika
Vegye meg a hozzávalókat