Székelykáposzta babérlevéllel

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 2132 kalória
  • nagyimami
Megosztás

A csíkokra vágott császárhúst megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát.
Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát, a paradicsommal.
Víz hozzáadásával, 25 percig pároljuk.
Beletesszük a káposztát, a forró vízben megmosott rizst, a pritamint és a leveskockát.
Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1-1 evőkanál édes és erős paprikával, 3 babérlevéllel és 1-1 késhegynyivel, a többi fűszerből.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje az ételt, majd felforraljuk.
Letakarva, 35-40 percig, takarékon főzzük.
Levesszük a tűzről és 20 percig állni hagyjuk.
Kis tálkában tejfölt és friss, fehér kenyeret kínálunk hozzá.


Hozzávalók
  • 30 dkg sertés lapocka  
  • dl tejföl  
  • doboz pritamin paprika
  • db zöldpaprika
  • kg csülök (kicsontozott)
  • fej hagyma
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • db babérlevél
  • 15 dkg rizs
  • db leveskocka
  • kg savanyú káposzta
  • 10 dkg császárhús
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
Vegye meg a hozzávalókat