Székelykáposzta babérlevéllel

  • 4 személyre
  • 90 perc
  • 2139 kalória
  • nagyimami
Megosztás

A csíkokra vágott császárhúst megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát.
Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát, a paradicsommal.
Víz hozzáadásával, 25 percig pároljuk.
Beletesszük a káposztát, a forró vízben megmosott rizst, a pritamint és a leveskockát.
Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1-1 evőkanál édes és erős paprikával, 3 babérlevéllel és 1-1 késhegynyivel, a többi fűszerből.
Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje az ételt, majd felforraljuk.
Letakarva, 35-40 percig, takarékon főzzük.
Levesszük a tűzről és 20 percig állni hagyjuk.
Kis tálkában tejfölt és friss, fehér kenyeret kínálunk hozzá.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat