Székelykáposzta, ahogy mi készítjük

  • 4 személyre
  • 70 perc
  • 508 kalória
  • Csak Simán Kata
Megosztás

A húst felvágom kisebb kockákra, a hagymát apróra vágom.
Kevés olajon üvegesre párolom a hagymát, a fokhagymát is hozzáadom.
Hozzáadom a húst és meghintem pirospaprikával.
Hozzáadom a felcsíkozott paprikát, sóval, borssal és köménnyel ízesítem, majd lefedve hagyom megpuhulni kicsit, a húst.
Majd mikor már kezd puhulni, hozzáadom a savanyú káposztát, jól elkeverem a pörkölttel, majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
2 db babérlevelet még hozzáadok, majd addig főzöm, míg a káposzta megpuhul.
Ezután a tejfölt elkeverem kevés vízzel, a káposzta meleg levéből is hozzáadok egy keveset, jól elkeverem, csomómentesre, majd visszaöntöm a káposztához.
Ezután még egyszer felforraljuk, és kész is.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat