Székelykáposzta 2

  • 8 személyre
  • 120 perc
  • 663 kalória
  • melcsike
Megosztás

A húst megmossuk, megtöröljük, felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és paprikát ugyancsak feldaraboljuk.
A zsiradékban a hagymát aranyszínűre dinszteljük, majd rádobjuk a paprikát és a paradicsomot, majd összerottyantjuk.
Beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük, majd paprikával, sóval borssal fűszerezzük.
Kevés vizet öntünk hozzá, azután lefedve, közepes tűznél párolni kezdjük.
A káposztát szűrőben kicsit átmossuk, hogy ne legyen túlságosan savanyú, és kiszedjük belőle a babérlevelet, egész borsot, mert nem szeretünk ráharapni.
Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a káposztát, alaposan átkeverjük, és felöntjük kb. 1 liter vízzel, majd fedő alatt addig főzzük, míg minden megpuhul.
A tejfölben elkavarjuk a lisztet, ízesítjük piros paprikával és borssal, majd behabarjuk vele a káposztát.
Tálaláskor, még külön tejfölt is kínálhatunk vele.


Hozzávalók
  • 70 dkg sertéscomb
  • kg savanyú káposzta
  • 0.5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • db vöröshagyma  
  • db paprika  
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • 450 g tejföl  
  • ek liszt
  • mk pirospaprika
  • mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • ek Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • l víz
Vegye meg a hozzávalókat