Székelykáposzta 2

  • 8 személyre
  • 120 perc
  • 780 kalória
  • melcsike
Megosztás

A húst megmossuk, megtöröljük, felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és paprikát ugyancsak feldaraboljuk.
A zsiradékban a hagymát aranyszínűre dinszteljük, majd rádobjuk a paprikát és a paradicsomot, majd összerottyantjuk.
Beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük, majd paprikával, sóval borssal fűszerezzük.
Kevés vizet öntünk hozzá, azután lefedve, közepes tűznél párolni kezdjük.
A káposztát szűrőben kicsit átmossuk, hogy ne legyen túlságosan savanyú, és kiszedjük belőle a babérlevelet, egész borsot, mert nem szeretünk ráharapni.
Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a káposztát, alaposan átkeverjük, és felöntjük kb. 1 liter vízzel, majd fedő alatt addig főzzük, míg minden megpuhul.
A tejfölben elkavarjuk a lisztet, ízesítjük piros paprikával és borssal, majd behabarjuk vele a káposztát.
Tálaláskor, még külön tejfölt is kínálhatunk vele.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat