Szeder leves

  • 4 személyre
  • 45 perc
  • 385 kalória
  • Nikol0830
Megosztás

A szegfűszegből, az egész fahéjból és a citrom vékonyan lehámozott héjából redukciót főzünk. (Kb. egy dl vízben az anyagokat feltesszük főni és felére beforraljuk, majd leszűrjük). A citrom levét kicsavarjuk. A gyümölcsöt átválogatjuk, folyó víz alatt megmossuk, majd fél liter vízben a redukcióval és a cukorral, húsz percig főzzük. Amíg a gyümölcs fő, a tejszínt a liszttel csomómentesre elkeverjük. A húsz perc elteltével, a tejszínhez fokozatosan adunk a még meleg levesből, elkeverjük, majd az egészet a leveshez adjuk.
Együtt átforraljuk és kihűtjük, majd ha szükséges, ízlés szerint cukrot, vagy citromlevet adva hozzá, utánaízesítjük. Amennyiben a kész levest szitán áttörjük, ragyogó krémlevest kapunk, amelyet tálaláskor tejszínhabbal díszíthetünk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat