Szeder krémleves

  • 4 személyre
  • 35 perc
  • 389 kalória
  • marcell
Megosztás

A vizet a fűszerekkel felforralom, a szedret rúdmixerrel kissé pépesítem, hogy könnyebb legyen átpasszírozni.
Átpasszírozom, hogy ne legyen túl magvas a leves. A gyümölcspépet a felforralt vízhez adom.
Elkészítem a habarást:
Az étkezési keményítőt csomómentesre keverem a tejszínnel. A forró levesből néhány kanállal a habaráshoz keverek, majd az egészet beleöntöm és éppen csak újraforrásig főzöm. Ekkor, ha szükséges, az íze korrigálható pici cukorral, vagy citromlével, ki hogy szereti és a szeder mennyire volt édes/savanyú.
Jól be kell hűteni, úgy igazán hűsítő nyári leves.


Hozzávalók
  • csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg szeder
  • 10 dkg cukor
  • dl tejszín
  • ek keményítő
  • dl víz
  • db citrom héja
  • csipet szegfűszeg
  • csipet őrölt fahéj
Vegye meg a hozzávalókat