Szarvasszeletek vörösboros áfonyával

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 528 kalória
Megosztás

A szarvascombot dörzsöljük be egy kevés fűszersóval.
A zöldségeket aprítsuk fel és rakjuk bele egy tepsibe, majd fektessük rá a combot és locsoljuk meg fehérborral, valamint vízzel.
Fedjük le alufóliával és előmelegített sütőben, 160 fokon addig pároljuk, míg meg nem puhul.
Közben a gyümölcsöket rakjuk fel vörösborba és főzzük 6-8 percig.
Sűrítsük be keményítővel és ízesítsük fahéjjal, szegfűszeggel, citromlével és mézzel.
Ha a hús megpárolódott, vegyük le a fóliát és pirítsuk egy kicsit a tetejét.
Sütés után, egy kicsit hagyjuk pihenni a húst, ezután szeleteljük és vonjuk be a mártással, tálaláskor.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat