Szarvaspörkölt

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 1139 kalória
  • Anikó
Megosztás

A kockákra vágott vöröshagymát megpirítjuk, s erre rátesszük a karikákra szelt zöldpaprikát és a paradicsomot.Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a felkockázott szarvashúst. Ha szükséges kevés vizet adunk hozzá, fűszerezzük. Egy órai főzés után beletesszük az apró kockákra vágott füstölt szalonnát és a fokhagymát. Ezután hozzáöntjük a vörösbort és készre főzzük. Főtt burgonyával kínáljuk.


Hozzávalók
  • 5–6 gerezd fokhagyma  
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • 3–4 fej vöröshagyma
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • dl vörösbor  
  • 10 dkg zsír
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db babérlevél
  • 15 dkg pirospaprika
  • 2–3 db zöldpaprika
  • 10 dkg szalonna (füstölt)
  • kg szarvashús (comb)
Vegye meg a hozzávalókat