Szarvasgulyás

  • 4 személyre
  • 120 perc
  • 626 kalória
  • Kata
Megosztás

A húst kicsontozzuk, majd 2-2,5 centis kockákra vágjuk. A csontokat kb. 1,5 liter vízben főzni kezdjük, ez a csontleves lesz a gulyás alapja.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és az olajban, közepes lábasban vagy bográcsban kisütjük. Ezalatt a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a szalonnához keverve üvegesre sütjük. A húst - aminek 60-70 dekának kell lennie - hozzáadjuk, kevergetve fehéredésig sütjük. A kétféle gulyáskrémmel meg a majoránnával fűszerezzük. Egy kevés vizet öntünk rá, az apróra vágott paradicsomot és paprikát hozzáadjuk. Lefödve, kis lángon puhára pároljuk, ha időközben zsírjára sülne, levét pótoljuk.A burgonyát megtisztítjuk, a húshoz hasonló kockákra vagy csinos kis cikkekre vágjuk, a puha vadhoz adjuk. A csontlevest rászűrjük és 25-30 perc alatt készre főzzük.


Hozzávalók
  • ek gulyáskrém (Univer, csemege)
  • dkg szalonna (füstölt)
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 2-2 db Tesco Finest San Marzano paradicsom (és zöldpaprika)
  • db Tesco Finest friss tojás
  • kk pirospaprika
  • 50 dkg burgonya  
  • csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • fej vöröshagyma
  • 10 dkg finomliszt  
  • csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 0.5 kk majoranna
  • kk gulyáskrém (Univer csípős)
  • kg szarvashús (csontos, lábszár)
Vegye meg a hozzávalókat