Szardellás-csirkés spagetti

  • 4 személyre
  • 40 perc
  • 286 kalória
  • Rozi
Megosztás

A húst tisztítsa meg és vágja fél kisujjnyi falatokra, majd a forró olajban, kevergetve, 8-10 percig süsse, közben sózza, borsozza.
A kukoricát fölengedés után, csöpögtesse le. A paradicsomokat (miután szárát kimetszette) cikkekre, a kicsumázott paprikát csíkokra, míg az uborkát karikákra vágja. A halvány zeller vékony, külső hártyáját fejtse le, majd a rudakat vágja 1 centis darabokra. A mártáshoz, az újhagymát, a kaprit és az ecetes uborkát vágja apróra, keverje a tejföllel együtt, a majonézbe. A ketchuppal és a tejszínnel ízesítse, sózza, borsozza.
Ízlés szerinti mennyiségben, adja hozzá a citromlevet, a porcukrot és a mustárt.
Az előkészített hozzávalókat, a csirkefalatokkal együtt, rendezze el tálon, de összekeverve is ráhalmozhatja.


Hozzávalók
  • 1-1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • db Tesco Finest San Marzano paradicsom (kemény)
  • ek Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • ek majonéz  
  • szál újhagyma
  • 0.5 dl tejszín
  • db kígyóuborka
  • kk szójaszósz
  • kk citromlé
  • db csirkemell
  • ág zeller (szárzeller)
  • db ecetes uborka
  • ek ketchup  
  • 2-3 db zöldpaprika
  • db csirkecomb  
  • ek szardella
  • kapribogyó
  • 0.5 mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (őrölt)
Vegye meg a hozzávalókat