Szaloncukor kókuszosan

  • 4 személyre
  • 150 perc
  • 1302 kalória
Megosztás

A cukrot 10 kanál vízzel felforraljuk és forralástól számított 8 percig főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket, vaníliás cukrot és a keményítőt.
Alaposan összedolgozzuk a masszát és egy szilikonlapra öntjük ki.
Vizes kézzel, óvatosan átdolgozzuk.
Ha már kihűlt a massza, akkor formázhatjuk a szaloncukrokat.
Közben vízfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal és közben hozzáadhatjuk az olajat is.
Óvatosan keverve addig kevergessük, míg sima állagú nem lesz.
A szaloncukrokat tűzzük fapálcikára és mártsuk meg az olvasztott csokoládéban, majd rakjuk egy szilikon lapra és hagyjuk megdermedni.
Ha megdermedtek a cukrok, akkor ízlésesen csomagoljuk be.


Hozzávalók
  • 50 dkg cukor
  • tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • kanál keményítő
  • dkg vaj
  • 30 dkg étcsokoládé
  • kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
Vegye meg a hozzávalókat