Szalámis langalló

  • 6 személyre
  • 110 perc
  • 1416 kalória
  • Joe
Megosztás

Előkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán, vagy tésztaszűrőn.
Az élesztőt a csipet cukorral, langyos vízben felfuttatjuk.
Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.
Meleg helyen, letakarva, egy órát kelesztjük.
A hagymákat apróra, a szalámit és a paprikákat vékony szeletekre vágjuk.
A fokhagymát átnyomjuk, vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük.
A sajtot lereszeljük.

Elkészítés:
Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát.
Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a vékonyan felszeletelt szalámit, megszórjuk az apróra vágott újhagymával, lila hagymával, majd rátesszük a paprika karikákat. (Csak a felére tettem csípőset.)
Megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben, 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat