Sváb savanyú

  • 6 személyre
  • 60 perc
  • 1311 kalória
  • csapokata
Megosztás

A vizet, 20%-os ecetet, cukrot, sót felforraljuk. Utána beletesszük a kénport, Nátrium benzoátot, vagy szalicilt és citromsavat.
A gyöngyhagymát megtisztítjuk, az uborkát körömkefével megmossuk. A paprikát félbevágjuk, magházát kivágjuk.
Az almapaprika csúcsára, apró lyukat vágunk, hogy a lé be tudjon folyni. A karfiolt rózsáira szedjük.
A kád alján kaporleveleket terítünk szét. Rászórunk néhány vékonyra vágott tormacsíkot. Meghintjük 0,5 kanál borssal, kevés köménymaggal, néhány babérlevéllel. Rétegezve elkezdjük rakni a zöldségeket. Közben a maradék fűszerrel meghintjük. A tetejére szintén kaporleveleket terítünk.
Végül forrón, leöntjük a lével. 2 hét elteltével, fogyasztható. Hideg, hűvös helyen tároljuk.


Hozzávalók
  • 6.8 l víz
  • dl ecet
  • 16.5 dkg cukor
  • 16.5 dkg Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 1.25 dkg kénpor
  • 1.25 dkg szalicil
  • 0.75 dkg citromsav
  • ek Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • db babérlevél
  • ek köménymag
  • 0.5 kg gyöngyhagyma
  • kg uborka  
  • kg karfiol
  • 1.5 kg paprika (+ 4 kg almapaprika)
Vegye meg a hozzávalókat