Sütőtökös sertésraguleves

  • 4 személyre
  • 50 perc
  • 1008 kalória
  • Ircsi
Megosztás

Az újhagymát felkarikázzuk, kevés olajon megdinszteljük.
Rádobunk 50 dkg felkockázott sütőtököt.
Megpirítjuk, sóval, fehér borssal és a római köménnyel ízesítjük, felengedjük a fehér borral és 1 liter vízzel.
Mikor a tök megfőtt, hozzátesszük a zsályát, és az egészet összeturmixoljuk.
Közben a kockára vágott hús, a vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk.
Hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet, a mézet, az apróra vágott koriandert.
Sózzuk, és felengedjük a leturmixolt sütőtök alaplével.
Gyakori kevergetés mellett, a folyadékot, folyamatosan pótolva (vízzel) főzzük a húst.
Amikor már majdnem puha, hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát, a maradék felkockázott sütőtököt és a darabolt vargányát.
Sózzuk, ha kell, majd a tejszínnel dúsítjuk, és összeforraljuk.


Hozzávalók
Vegye meg a hozzávalókat