Sütőtökkrém

  • 4 személyre
  • 60 perc
  • 98 kalória
Megosztás

A tököt félbevágjuk, magházát kikaparjuk, majd sütőlemezre rakjuk. Előmelegített forró sütőben megsütjük. Közben a mazsolát átválogatjuk, megmossuk, szárát leszedegetjük, és kis tálkába rakjuk. Ráöntjük a kissé megmelegített narancslevet. A lében addig hagyjuk ázni, amíg a tök megsül. A citromot forró vízben megmossuk, letörölgetjük, majd a sárga héját lereszeljük. A sült tökhúst kivájjuk, és negyed részét a díszítéshez félretesszük. A mazsola leszűrt narancsos levével, a reszelt citromhéjjal, a rummal és 2-3 evőkanál mézzel turmixgép poharába tesszük, és habosra keverjük. Ezután citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Csipetnyi sóval is fűszerezzük, majd az áztatott mazsolával összekeverjük. Kompótos tálkákban elosztjuk. A díszítésre félretett sült tököt kis kockákra vágjuk, amellyel körberakjuk a krémet. Hűtőszekrényben megdermesztjük.


Hozzávalók
  • db   citrom (leve és héja )
  • db   sütőtök
  • ek   rum
  • csipet   Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • dkg   mazsola  
  • 0.5 dl   narancslé
Vegye meg a hozzávalókat